Zaptivanje otvora pp sistemima PROMASTOP® i PROMASEAL®

Zaptivka prodora nosača električnih kablova zaštićena ekspandirajućim protivpožarnim premazom na vodenoj bazi

U svakoj primeni, važnost zaustavljanja požara - zaptivanja svih otvora u konstrukcijama otpornim na vatru - od vitalnog je značaja za maksimalno povećanje sposobnosti spasavanja života i imovine koje pružaju protivpožarni sistemi. U takve otvore spadaju prodori instalacija kroz zidove i podove, bez obzira da li su nastali zbog loše izrade ili su predviđeni zbog pomeranja konstrukcije. Protivpožarni sistemi PROMASTOP® i PROMASEAL® su od velike pomoći u zaptivanju takvih prodora.

Skriveni prostori ili šupljine u konstrukciji objekta predstavljaju putanju za širenje dima i plamena. Ovo se naročito odnosi na otvore u, iznad i ispod konstrukcije zgrade, npr. zida, podova, plafona, krovova i fasada. Kako je svako takvo širenje skriveno, ono predstavlja veću opasnost nego što bi to bio očigledan nedostatak u strukturi zgrade.

Važno je napomenuti da svaka instalacija koja prolazi kroz vatrootporne građevinske elemente reaguje na različit način u slučaju požara, tako da ne postoji pojedinačni protivpožarni sistemi, rešenja ili proizvodi koji će zaštititi sve instalacije.

Koji su idealni sistemi za zaštitu od požara za Vas?

U faktore koji se uzimaju u obzir kada se utvrđuju tačne specifikacije kako bi se osiguralo da zid ili pregrada pružaju potrebne požarne performanse spadaju:

  • Period otpornosti na požar
  • Zahtev za izolaciju
  • Zid, pod, linearni spoj
  • Pomeranje – vibracije i toplotno širenje
  • Mehanička čvrstoća – nosivost

Promat nudi kompletan asortiman proizvoda i rešenja za različite primene za zaustavljanje požara.

PROMASTOP® i PROMASEAL® premazi, malteri i ostali proizvodi

Asortiman Promatovih proizvoda za protivpožarnu zaštitu PROMASEAL® i PROMASTOP® jedan je od najsveobuhvatnijih u ovoj oblasti. Sastoji se od brojnih rešenja za zaptivanje, od ekspandirajućih i silikonskih zaptivnih masa, do protivpožarnih jastuka i jedinstvenog Promatovog proizvoda PROMASTOP®-FC MD.

Protivpožarni sistemi, kao što su ovi, imaju dokazanu istoriju uspešnosti u zaptivanju prodora koji se javljaju u zgradama tokom izgradnje, kao što su prodori kablova za napajanje, vodovodnih i grejnih cevi, ventilacionih kanala, pomerljivi spojevi itd. Svaka instalacija koja prolazi kroz vatrootporne građevinske elemente reaguje na drugačiji način u slučaju požara, tako da ne postoji jedno rešenje ili proizvod koji će zaštititi sve instalacije. Promatov asortiman PROMASEAL® i PROMASTOP® osmišljen je tako da pruža specifičnu zaštitu za pojedinačne prodiruće elemente. Proizvodi su ispitani prema najvišim standardima, proizvedeni korišćenjem najkvalitetnijih materijala i odobreni prema šemi akreditacije od strane trećeg lica CERTIFIRE.

< Nazad

 

 

Tehnička podrška kompanije Promat

Javite se našem timu za tehničku podršku ako imate pitanja u vezi sa rešenjima za pasivnu protivpožarnu zaštitu, našim proizvodima i sistemima ili vam treba savet za ugradnju...

Tehnička dokumentacija

Pronađite listove sa podacima o proizvodima, brošure o sistemima, deklaracije o performansama, uputstva za ugradnju i druge dokumente koji Vam trebaju da biste obavili posao. 

60 godina stručnosti

Testirana i sertifikovana rešenja

Globalna servisna mreža