PROMATECT®-H protivpožarna građevinska ploča

PROMATECT®-H je kalcijum silikatna građevinska ploča za zaštitu od požara, otporna na vlagu, stabilnih dimenzija, velikog formata i samonoseća. Proizvodi se uz garanciju kvaliteta prema standardu ISO 9001.

PROMATECT®-H je negoriva matrično konstruisana mineralna ploča ojačana odabranim vlaknima i punilima. Formulisana je bez organskih vlakana i ne sadrži formaldehid..

PROMATECT®-H je bele boje i ima glatku površinu s jedne strane a brušenu sa suprotne strane. Ploča se može ostaviti čista ili se završno obraditi bojama. PROMATECT®-H je otporna na efekte vlage i neće doći do fizičkog propadanja kada se koristi u memljivim i vlažnim uslovima. Tehničke karakteristike ne opadaju usled starenja.

Dodatne informacije

Područja primene:

Izrada građevinskih elemenata za građevinsko-tehničku zaštitu od požara prema EN standardima u svim područjima visokogradnje i industrijske gradnje, npr. za čelične konstrukcije, protivpožarne pregrade, protivpožarne klapne, zidne konstrukcije, fasadne elemente. PROMATECT®-H je predviđen za sledeće kategorije upotrebe (u skladu sa EAD 350142-00-1106): unutrašnja upotreba (tip Z₂), unutrašnja upotreba u uslovima visoke vlažnosti (tip Z₁) i spoljašnja polu-izložena upotreba (tip Y).

Prednosti:

  • otporna na efekte vlage
  • nema fizičkog propadanja kada se koristi u memljivim i vlažnim uslovima
  • tehničke karakteristike ne opadaju usled starenja ili vlage
Reakcija na požar: A1, negorivi materijali
Kategorija korišćenja: Y, Z₁, Z₂
Približna alkalnost (pH): 12 pH
Približan faktor otpora difuziji vodene pare (μ): 20
Približna toplotna provodljivost @ 20 °C (W/m°K): 0,175 W/m K
Čvrstoća na savijanje u uzdužnom pravcu ploče (N/mm²): 7,6 N/mm²
Čvrstoća na zatezanje (u uzdužnom pravcu ploče) (N/mm²): 4,8 N/mm²
Čvrstoća na pritisak (u N/mm², vertikalno u odnosu na površinu ploče): 9,3 N/mm²
Skladištenje: Čuvati na suvom i dobro provetrenom mestu, ispod pokrivača, na ravnoj površini.

Napomena
Sve fizičke i mehaničke vrednosti su prosečne vrednosti koje se zasnivaju na standardnoj proizvodnji i testovima na osnovu internih procedura. Tipične vrednosti su date orijentaciono. Brojke se mogu razlikovati u zavisnosti od korišćenih metoda testiranja. Ako je neka vrednost od izuzetne važnosti za neku specifikaciju, javite se tehničkom odeljenju kompanije Promat.

 

Povezani dokumenti

60 godina stručnosti

Testirana i sertifikovana rešenja

Globalna servisna mreža