PROMATECT®-XS protivpožarna građevinska ploča

PROMATECT®-XS je inovativna protivpožarna ploča visokih performansi, specijalno dizajnirana za zaštitu nosećih čeličnih elemenata poput stubova i greda otvorenog ili zatvorenog poprečnog preseka, u situacijama kada se zahtevaju visoke performanse zaštite od požara. Zahvaljujući svojim svojstvima ona garantuje postizanje klasa zaštite konstrukcija od R 30 do R 300. Ploču takođe karakterišu veoma dobra mehanička svojstva poput otpornosti na udar, krutosti, čvrstoće na savijanje i čvrstoće na pritisak.

PROMATECT®-XS ima pravougaone ivice i ne sadrži opasna jedinjenja - ekološki je prihvatljiv i može se reciklirati.

Dodatne informacije

Подручја примене:

PROMATECT®-XS ploča može se upotrebljavati i u stambenim i u nestambenim objektima (npr. javni komunalni objekti) za protivpožarnu zaštitu čeličnih konstrukcija (grede, stubovi). PROMATECT®-XS je predviđen za sledeće kategorije upotrebe (u skladu sa EAD 350142-00-1106): unutrašnja upotreba (tip Z₂), unutrašnja upotreba u uslovima visoke vlažnosti (tip Z₁) i spoljašnja polu-izložena upotreba (tip Y).

Reakcija na požar: A1, negorivi materijali
Kategorija korišćenja: Y, Z₂,
Približna suva gustina (kg/m³): 910 kg/m³
Približna toplotna provodljivost @ 20 °C (W/m°K): 0,21 W/m K
Čvrstoća na savijanje u uzdužnom pravcu ploče (N/mm²): 6 N/mm²
Čvrstoća na zatezanje (u uzdužnom pravcu ploče) (N/mm²): 1,5 N/mm²
Čvrstoća na pritisak (u N/mm², vertikalno u odnosu na površinu ploče): 6 N/mm²
Услови складиштења: Čuvati na suvom i dobro provetrenom mestu, ispod pokrivača, na ravnoj površini.

Napomena
Sve fizičke i mehaničke vrednosti su prosečne vrednosti koje se zasnivaju na standardnoj proizvodnji i testovima na osnovu internih procedura. Tipične vrednosti su date orijentaciono. Brojke se mogu razlikovati u zavisnosti od korišćenih metoda testiranja. Ako je neka vrednost od izuzetne važnosti za neku specifikaciju, javite se tehničkom odeljenju kompanije Promat.

 

Povezani dokumenti

60 godina stručnosti
Testirana i sertifikovana rešenja
Globalna servisna mreža